Foto: Finn Rune Christiansen

The Steam Band

The Steam Band består av 6 voksne karer, i hver sin beste alder! De har sin base i Fredrikstad.

Bandet består av:

Kim-Richard Finsdal – Lead vokal
Flemming Andersen – gitar og vokal
Peder Noteng – trommer og vokal
Gunnar B.S Ingebrigtsen – keyboard og vokal
Svein Jacobsen – bass og vokal
Odd Johannessen – percussion, munnspill og vokal

Bandet så dagens lys i 2012, men i mars 2014 var siste bit på plass, og bandet fikk sin form slik det framstår i dag.. Bandet spiller en blanding av pop, rock og funk.
Av sterke inspirasjonskilder kan nevnes blant annet Joe Bonamassa, ”Ten years after”, Delbert McClinton, Eric Clapton, Joe Cocker, Marius Müller.

The Steam Band har klart å skape et eget ”sound”, ”Steam Music”, som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. ”To steamify”, eller på godt norsk ”det å steamifisere”, er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken.

Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale, og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken til The Steam Band “gir fot”, og det er ofte fullt på dansegulvet når det avholdes konsert.

Kjemien innad i The Steam Band er upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.
Da bandet i sin tid startet sa de: ”Dette gjør vi for å ha det gøy, et tøft alternativ til ”strikkeklubb”… og vi tar gjerne på oss et gig i ny og ne dersom det skulle dukke opp”. I dag HAR de det GØY, musikken deres ER et tøft alternativ til ”strikkeklubb”, og ikke minst har det blitt flere gigs, i ny og ne…

I perioden januar – mars 2014 bygde bandet et eget todelt studio/øvingslokale av høy standard inne i Velferdsbygget til Øra industrier AS. I dag er Steam Studio, som er lett tilgjengelig for gjester, skreddersydd for øving og lydopptak. “Vi er veldig stolte, og samtidig veldig ydmyke ovenfor det å ha et slikt flott lokale”, siteres stadig. Medlemmene i The Steam Band har flotte fasiliteter å jobbe fram sine produksjoner i, og for de tre som skriver og lager musikk, ligger alt til rette. Med et så godt utgangspunkt vil nok bandet fortsette i mange år med å kose seg med musikken..!

Biografi:

Kim

Kim-Richard Finsdal, vokal.

Født 16.04.84 i Sarpsborg. Kim begynte sin musikalske karriære på barne rommet i Askim hvor han bodde i 23 år. Utdannet kokk. Flyttet så til Moss, for å så flytte videre til Råde. Men kjærligheten til hans samboer Kine gjorde at ferden førte til Fredrikstad hvor han nå har bodd i fire år. Han har tre egne barn og to bonus barn. Jobber for Stabburet på Råbekken i Fredrikstad! Har tidligere holdt på med teater i Askim og vært med i bandet «Lockale Helter» fra Mysen. Er også vokalist i Party bandet «The Pennymakers» fra Fredrikstad. Liker å synge alt fra 50-tallet og til idag, altså alt etende når det kommer til musikk!

Peder

Peder Noteng, Trommer & vokal.

Født 20.04.1964 i Trondheim. Flyttet til Fredrikstad i 1997. Jobber til daglig i Forsvaret, men musikken har i alle år vært hobby nr. 1. Startet med trommer i skolekorps og har gått veien gjennom korps, storband, danseband, countryband, popband….. osv. Flere turneer både i Norge og Europa med Ørland Bjugn Storband. Høydepunktet i tillegg til å spille til dansejobb for Hans Majestet Kong Harald, er nok deltakelsen på den norske oppsetningen av Andrew Loyd Webber sin musikal Tell Me on a Sunday i Olavshallen og Chateau Neuf.
Den desidert største fan av TOTO i The Steam Band (og også muligens i Fredrikstad).

Odd

Odd Johannessen, Percussion & vokal.

Født 26 03 56 i Fredrikstad, bosatt i gamlebyen nesten et helt liv. Odd spilte i diverse rock`n roll band i de glade 70 og 80 åra, Elmers og Exit B for å nevne ett par hvor han spilte bass. Spilte så med Ottar Elmer Olsen (Tomix), Edgar Fjell (Lange flate ballær) og Jørn Cristensen (CC Cowboys ) I slutten av ungdomsåra la Odd musikken på «hylla». Han jobbet i industrien i mange år, begynte etter hvert å jobbe i Luftforsvaret som flylakkerer og er fortsatt ansatt der. Odd er samboer med Lill. Odd tok «musikkhatten” ned igjen fra hylla og er en av de tre opprinnelige medlemmene som var med og startet det som i dag er The Steam Band hvor Odd spiller perkusjon, munnspill og synger.

Gunnar

Gunnar B.S Ingebrigtsen, Keyboards & vokal.

Født 06.07.65 i Vadsø. Bosatt på Ørebekk. Jobber for tiden som sikkerhetskonsulent i ALLTID24 Alarm og Sikkerhet, samt at han driver sitt eget foretak med musikk og lydproduksjon. Har blant annet utdanning innen musikk, og har de siste 15 årene drevet med produksjon av diverse musikk prosjekter. Han er komponist og tekstforfatter, og har skrevet musikk i mange år, helt siden 1983. Skriver musikk i flere sjangere, rock, pop, ambient, meditasjon, avspenning og terapeutisk musikk for å nevne noen. Han har aldri vært spesielt bundet opp av spesifikke sjanger, elsker mangfoldet og utfordringene som ligger i disse. Har sunget siden tidlig ungdom, både i kor og som solist. . Vært medlem av The Steam Band siden august 2012.
Er nok den største Electronica FAN av alle i The Steam Band.

Flemming

Flemming Andersen, gitar & vokal.

Født 20.03.68 i Moss, men oppvokst i Borre, Vestfold. Bosatt i Rygge. Startet og spille synth i et rockeband ”Boys On Tour” på 80-tallet, men så tok utdannelsen over karrieren. Jobber idag i Forsvaret, og han har vært der siden 1986. Musikken har alltid vært en viktig del av hverdagen hans, og han har eget musikkstudio i kjelleren. Her spiller han trommer, bass, gitar og synth til egen produsert musikk. I 91 begynte han i et danseband, ”Liv Og Røre” fra Rakkestad. Spilte tangenter og gitar med indre Østfold som scene i 7år. Av musikksmak så står D-Sound og Mezzoforte som favoritter, men han er veldig allsidig. Så lenge det fenger og er litt utenfor A4 boksen. Begynte å spille med The Steam Band 2012.

Svein 2

Svein Jacobsen, bass og vokal

Født 29.01.65 i Fredrikstad. Svein begynte sin musikalske karriere som 11 åring i Fredrikstad Guttemusikkorps. Spilte div messinginstrument, som valthorn, althorn, Baryton-trombone for å nevne noen. Tubaen ble imidlertid hovedinstrumentet etter hvert. Svein spilte i F.G fram til 18 års alderen, og virket litt som instruktør videre. Spilte tuba i voksenkorps ca 6 års tid etter det. Fikk etter hvert interesse for bassgitar og er selv-lært. Spilte i noen lokal band sammen med noen kompiser. Det var dansemusikk /country det gikk mest i den gangen. Hadde noen små gigs ute også. Bassen ble dessverre lagt på hylla noen år helt til Odd Johannessen tok kontakt og spurte om Svein ville være med å starte band. Svein sier selv at det har han ikke angret på ett sekund! Svein er en av de som var med å startet det som i dag er THE STEAM BAND.

Foto: Finn Rune Christiansen

Følg linken under for å komme til vår FB s
The Steam Band

TSB LOGO